Social

La final de sezon gripal, în Teleorman s-a confirmat primul caz de gripă

În săptămâna 11 (10 – 16 martie) de supraveghere a evoluţiilor infecţiilor acute respiratorii şi a gripei s-a înregistrat primul caz de gripă din Teleorman. Astfel, din datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Naţional de Sănătate Publică şi ale Centrului Naţional de Gripă reiese că în săptămâna 11 în România activitatea gripală este de intensitate medie, cu extindere regională în zona de sud şi locală (judeţele Bihor, Iaşi, Mureş) şi cu cazuri sporadice în alte judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul aşteptat.

În săptămâna 11/2014 s-au înregistrat la nivel naţional 60 cazuri confirmate cu gripă, din care 19 cu virus gripal tip A subtip H1pandemic 2009, unul dintre aceste cazuri fiind în Teleorman, (din care 3 cazuri cu infecţie respiratorie acută severă SARI) şi 41 cu virus gripal tip A subtip H3 (din care 4 cazuri SARI).

Numărul cazurilor cu infecţie respiratorie acută severă SARI raportate a fost cu 17 mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1 mai mare faţă de săptămâna precedentă. Au fost înregistrate patru decese la cazurile confirmate cu virus gripal, iar de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI, până la data de 18.03.2014, au fost confirmate cu gripă 278 cazuri cu 15 decese. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.