Politic

La final de mandat, cei opt deputaţi de Teleorman aleşi în 2012 au cheltuit 85.687 de lei cu birourile parlamentare

În luna noiembrie, pe finalul mandatului încredinţat de telermăneni în anul 2012, cei opt deputaţi de Teleorman au încasat indemnizaţii în valoare de 43.342 de lei. De asemenea, potrivit Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţilor şi senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputatilor şi, respectiv, al Senatului pentru cheltuieli de organizare şi functionare a birourilor parlamentare. Modalităţile de acordare şi justificare a acesteia sunt reglementate prin Hotărârea Birourilor Permanente reunite nr. 5/2013 pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, în luna noiembrie a anului trecut, cei 8 deputaţi de Teleorman au cheltuit 38.520 de lei de lei cu personalul angajat la cabinetele parlamentare şi 47.167 de lei cu cheltuielile pentru bunuri şi servicii.
La aceste sume se adaugă cheltuielile suportate din bugetul Camerei Deputaţilor pentru exercitarea mandatului (cheltuieli de cazare, transport şi telefonie mobilă), diurna deputaţilor şi cheltuieli efectuate cu deputaţii trimişi în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar desfăşurate în luna noimebrie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.