Eveniment

La diferenţă de câteva ore, două autoturisme au fost distruse parţial de foc

masina-in-flacariEvenimentele au avut loc în ziua de 20 august 2015, în localităţile Măldăeni şi Zimnicea, iar pentru stingerea acestor incendii au intervenit pompierii militari roşioreni şi zimniceni, cu câte o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Primul incendiu, izbucnit la autoturismul Ford Focus, proprietatea lui Dorin A., din comuna Năsturelu, sat Zimnicele, a fost anunţat pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 06.52, incidentul producându-se în timp ce acesta se afla în trafic pe strada Giurgiului, în oraşul Zimnicea.

Sosiţi la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pompierii militari zimniceni au constatat faptul că focul se manifesta la instalaţia electrică a autoturismului şi la aeroterma din interiorul acestuia, existând posibilitatea propagării şi distrugerii întregii maşini.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în stadiul în care a fost găsit, în mai puţin de 20 de minute, fiind salvate astfel bunuri materiale apreciate la suma de 12000 de lei. Valoarea pagubelor produse de flăcări se ridică la suma de 2000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că vinovat de producerea acestui eveniment se face un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a autotursimului.

După aproximativ trei ore, la ora 10.10, pe numărul unic de urgenţă 112, dispecerii I.S.U. „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman au fost anunţaţi de producerea unui alt incendiu, la un autoturism, proprietatea personală a lui Marin P., din comuna Măldăeni, localitate aflată în raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Roşiorii de Vede.

Pompierii militari roşioreni, deplasaţi rapid la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, au găsit focul manifestându-se la instalaţia electrică, motorul, bordul şi tapiţeria autoturismului, cu posibilitatea propagării la bunurile din interior. Flăcările au fost lichidate în mai puţin de 15 minute, reuşindu-se salvarea de bunuri materiale apreciate la suma de 3000 de lei. Pagubele materiale rezultate în urma produceri acestui incendiu au fost estimate la suma de 5000 de lei.

Ca şi la primul eveniment de acest gen, cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la instalaţia electrică aflată la compartimentul motor al autoturismului.

Din fericire, la aceste două intervenţii nu s-au înregistrat victime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.