Politic

La Ciuperceni, foştii parteneri politici au ajuns la cuţite. Pentru funcţionarii Primăriei încă nu s-au găsit bani pentru salarii

ciuperceniAleşi de electorat în funcţii importante, oamenii politici uită repede unde sunt şi cum au ajuns acolo şi se ocupă de propriile probleme, lăsându-le deoparte pe cele ale cetăţenilor de rând care le-au crezut promisiunile electorale.

Un exemplu concret în acest sens îl reprezintă Consiliul Local Ciuperceni, unde social-democraţii şi vechii liberali, fraţi de cruce până la destrămarea USL, îşi ascut cuţitele în şedinţele ce au pe ordinea de zi proiecte de hotărâre de interes pentru cetăţenii localităţii.

Despre şedinţa cu scântei, din 19 octombrie, la care a luat parte şi Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, a curs sufiecientă cerneală. Şi, în funcţie de ce versiune au ascultat, oamenii au dat dreptate uneia dintre părţi ori celeilalte.

Discuţia referitoare la situaţia iscată în Consiliul Local Ciuperceni a fost repusă pe tapet de prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi, 3 noiembrie, reprezentantul Guvernului în teritoriu explicând atât prezenţa sa la şedinţa din data de 19 octombrie, cât şi cum stau lucrurille din punctul său de vedere.

Şi, dincolo de disputele politice, un lucru este însă cert şi anume faptul că, atât cadrele didactice, cât şi funcţionarii Primăriei Ciuperceni au ajuns în situaţia de a nu-şi mai primi salariile, după ce, în şedinţa extraordinară de luni, 19 octombrie, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară, prin care s-ar fi remediat problema, nu a fost adoptat de către consilierii locali. Pentru iniţiativa legislativă în discuţie au votat “împotrivă” cei 6 consilieri ai opoziţiei din efectivul de 11, suficient cât proiectul de hotărâre să nu fie adoptat.

Între timp, situaţia cadrelor didactice s-a rezolvat, potrivit prefectului judeţului Teleorman, însă rămâne nesoluţionată problema funcţionarilor Primăriei, plata salariilor acestora urmând să fie făcută în urma unei noi rectificări bugetare.

Dacă Opoziţia şi Puterea vor ajunge la o înţelegere pentru ca şi cea de-a doua categorie în discuţie să-şi primească salariile rămâme de văzut. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.