Eveniment

La Ciolăneşti se practică medicina fără acte în regulă

Se pare că aşa-zisa modă a practicării medicinei fără avize sanitare nu avea cum să ocolească judeţul Teleorman. Ba mai mult, acest lucru se întâmplă de ani buni, conform sesizărilor primite la sediul redacţiei. Din primele informaţii, reiese că este vorba de o firmă din Bucureşti – ROT Diagnostic & Tratament, al cărei “reprezentant pe Teleorman” dădea consultaţii de oftamologie, ginecologie şi medicină de familie, încă din anul 2012, în clădirea poştei din Drăgăneşti Vlaşca. În urma unor verificări şi amenzi consistente din partea DSP Teleorman, firma a “părăsit locul faptei”, dar, din păcate, a rămas tot printre teleormăneni.

Noul loc în care, odată cu anul 2013, a început aceeaşi serie de consultaţii medicale fără avize sanitare şi în spaţii neautorizate a fost comuna Ciolăneşti, dar şi comunele limitrofe Bucureştiului. “În prezent, dr. Ş. M. practică medicina itinerant şi în spaţii neautorizate în comuna Ciolăneşti, venind vinerea, după ora 10.00, când inspectorii sanitari sunt deja plecaţi pe teren. ROT a reuşit să convingă Primăria Ciolăneşti să modernizeze fosta casă de naşteri, aflată în spatele CEC-ului pentru ei, dar aceeaşi primărie a refuzat în repetate rânduri să o facă pentru un centru de permanenţă”, se arată în sesizarea primită la redacţie.

Faptul că această firmă nu are nici un fel de aviz sanitar a fost confirmat şi de  directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, existând, în acelaşi timp,  numeroase rezoluţii ale Colegiului Medicilor Teleorman şi Bucureşti, precum şi constatări ale poliţiei Ciolăneşti, pe care le vom prezenta în curând.

PRECIZARE

Compania Naţională Poşta Română SA face următoarele precizări: “Informaţia potrivit căreia „reprezentantul unei firme din Bucureşti dădea consultaţii medicale, încă din anul 2012, în clădirea poştei din Drăgăneşti Vlaşca” este total eronată. Clădirea menţionată de autorul articolului nu se află în proprietatea Poştei Române, ci aparţine companiei Telekom. Oficiul poştal Drăgăneşti Vlaşca a funcţionat în clădirea Romtelekom (actuala Telekom), având contract de închiriere până în iunie 2008. În prezent, oficiul poştal Drăgăneşti Vlaşca funcţionează tot într-un spaţiu închiriat, acesta aparţinând însă Primariei localităţii”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.