Politic

La cinci luni de la locale, Roșiori de Vede a rămas singurul oraș din județ fără viceprimar

În consiliile locale din județ, după scrutinul de pe 27 septembrie, când teleormănenii și-au ales primarii, președintele Consiliului Județean, consilierii județeni și pe cei locali, miza s-a mutat la alegerea viceprimarilor, în acest sens fiind purtate negocieri dintre cele mai ciudate, al căror rezultat a fost, de multe ori, de natură să surprindă.

În majoritatea consiliilor locale, liderii politici au căzut la pace, iar funcțiile de viceprimar au fost ocupate. La începutul lunii februarie, în județ mai erau câteva cazuri izolate în care nu fuseseră aleși viceprimarii, mai exact Roșiori de Vede, Pietroșani și Balaci.

În ceea ce privește municipiile și orașele din Teleorman, cele care contează, de fapt, cel mai mult pentru partidele politice, la Alexandria, Turnu Măgurele și Zimnicea, lucrurile au fost simple, în sensul că social-democrații au câștigat alegerile și, după ce și-au adjudecat funcțiile de primar, și-au trecut în cont și viceprimarii, în condițiile în care au obținut majorități confortabile în consiliile locale.

În schimb, o situație ciudată, cel puțin la prima vedere, a fost în Consiliul Local de la Videle, unde a fost ales pentru preluarea postului și nu oricum, ci cu unanimitate de voturi, candidatul PNL Valentin Popescu, despre care se spunea, înainte de alegerile locale din 2016, că ar fi varianta susținută de fostul premier Viorica Dăncilă pentru funcția de primar al orașului, în perioada în care relația acesteia cu primarul Nicolae Bădănoiu nu era tocmai bună.

Pe de altă parte, cu toate că au trecut cinci luni de la alegerile locale, la Roșiori de Vede situația a rămas în coadă de pește, având în vedere că cele trei partide care au intrat în Consiliul Local nu dau semne că ar pica la pace, iar din totalul de 19 aleși locali, cinci sunt consilieri USR-PLUS, alți cinci sunt consilieri PNL și ceilalți nouă sunt consilieri PSD, prin urmare niciuna dintre cele trei formațiuni politice nu-și poate impune omul. Social-democrații nu se arată dispuși să renunțe la funcția de viceprimar, pentru care, spre liniștea primarului Valerică Cîrciumaru, rămâne favorită, pentru un nou mandat, Cristiana Piper Savu, dar aceeași poziție o adoptă și partenerii de la guvernare PNL și USR-PLUS, fiecare considerând că i se cuvine cumva postul de vicperimar. Liberalii l-au desemnat pentru ocuparea funcției pe Doru Ciofalcă, în timp ce alianța USR- PLUS l-a ales pe Constantin Fierăscu, iar conducerile celor două partide sunt deschise la negocieri mai mult în declarațiile publice și mai puțin în spatele ușilor închise, potrivit unor surse. Așa că funcția de viceprimar de la Roșiori de Vede rămâne, în continuare, neocupată.

One Comment

  1. PSD a ajuns să se roage de PNL și de USR Plus să-i scoată din budă.?!
    După ce i-a umplut de flegme de sus și până jos, acum sărută poala “popii” pe unde apucă sau pupă mâna dreapta a puterii, la fel ca tradatorul Bastus (Ghe. Dinică – mare actor!) în fața mamei lui Gerula (Ilarion Ciobanu) în „Columna”.
    Bleahh!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.