Social

La centrul de la Balaci a fost imunizat primul copil de 12 ani care a ales să se vaccineze anti-COVID

În ultimele 24 de ore, la nivel național s-au vaccinat 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, iar de la 1 iunie, peste 4.000 de copii din această grupă de vârstă au fost programaţi în platforma de vaccinare, a transmis, joi, președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță.

La nivelul județului, primul copil în vârstă de 12 ani, vârsta minimă la care se poate vaccina o persoană anti-COVID, s-a imunizat, miercuri, la centrul de vaccinare de la Balaci. Primarul localității, liberalul Ilie Calotă a făcut publică informația, cu mențiunea că adolescenta a dat dovadă de „curaj, responsabilitate și încredere”.

„Curaj, responsabilitate și încredere. Asta ne-a transmis tuturor, astăzi (n.r. miercuri, 2 iunie), domnișoara Ștefan Nicolle Aliss, cea mai tânără persoană din Balaci, care s-a vaccinat până astăzi împotriva COVID -19. La 12 ani, tânăra domnișoară a fost imunizată cu prima doză de vaccin Pfizer, la Centrul de Vaccinare Balaci”, a transmis primarul de la Balaci.

După adimistrarea serului, adolescenta a rămas sub supraveghere în zona post-vaccinare cele 15 minute prevăzute de lege, timp în care nu a prezentat nicio reacție adversă.

”Mama și fratele meu m-au încurajat să mă vaccinez, pentru că numai prin vaccin putem scăpa de această boală. Mă simt bine după vaccin, nu am simțit nici o durere și mulțumesc personalului din centru”, a spus tânăra, la ieșire din centrul de vaccinare.

Tot miercuri, o altă adolescentă, în vârstă de 13 ani de această dată, din Alexandria, a ales să se vaccineze împotriva noului coronavirus, la centrul de imunizare de la Cervenia.

Joi, 3 iunie, o altă adolescentă de 13 ani a ales să se vaccineze tot la centrul de imunizare de la Balaci. Însoțită de mama sa, tânăra a mers la centru pentru a primi prima doză din serul produs de compania fermaceutică PfizerBioNTech.

Copiii cu vârste de 12 ani și peste se pot imuniza, începând de miercuri, 2 iunie, cu serul Pfizer BioNTech, însă este nevoie de programare în platformă, din contul părinților, dar și de acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Date despre vaccinul Comirnaty produs de BioNTech Pfizer pot fi găsite la: https://vaccinare-covid.gov.ro/comirnaty-pfizer/?fbclid=IwAR1uynl3_8qMZUWB5sn4JjVvPkiiUVqSD0dQMzT3Rs_uXUNe8S1JgMDm2rc

Formularul de exprimare a acordului informat pentru minori poate fi descărcat de la: https://vaccinare-covid.gov.ro/formular-de-exprimare-a-acordului-informat-pentru-minori/?fbclid=IwAR2qqrXfqaLimPT8D_MW0W5hnQyq2vZbK0IQPkwMnw4ME3CY49L1j1z3nCM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.