Eveniment

Locuitorii din Beuca apelează la ajutorul şefului IPJ Teleorman pentru stoparea furturilor

Hoţii nu mai au limite! Au băgat spaima în toţi localnicii din comuna teleormănenă Beuca. Zeci de gospodării au fost sparte în doar câteva luni şi numai luna trecută 9 furturi au fost înregistrate. Fură tot ce le pică-n mână, de la cea mai mică bucată de fier vechi până la bunurile din casă. N-au frică de nimic, nu-i sperie nimeni. Hoţii îşi fac de cap la Beuca, iar oamenii nu mai au curaj să plece de acasă la câmp, de frica furturilor, ba mai mult, nici noaptea nu au somn, din aceeaşi cauză.

Furturile s-au înmulţit, asta pentru că mare parte din locuitorii comunei au început muncile câmpului, ceea ce lasă cale liberă hoţilor care acţionează fără teamă. Oamenii se plâng că nu mai au linişte. Sunt călcaţi de hoţi şi zi şi noapte şi povestesc cu lacrimi în ochi cum hoţii le fură tot ce găsesc prin gospodărie.

Despre “vestul sălbatic” de la Beuca am mai relatat şi am crezut că furturile, dacă nu s-au eradicat, măcar să se fi rărit. Asta până marţi, 8 aprilie, când la redacţie a venit edilul localităţii să ne relateze că furturile se ţin lanţ în localitatea pe care o păstoreşte şi se simte neputincios, neavând nici o putere în acest sens. Acesta ne-a precizat că a făcut şi o solicitare către Instituţia Prefectului şi către IPJ Teleorman în care solicită sprijinul instituţiilor mai sus menţionate în vederea stopării furturilor din gospodăriile populaţiei, care nu contenesc de câţiva ani buni.

Acesta, în scrisoarea adresată inspectorului şef al IPJ Teleorman, face precizarea că numai luna trecută în localitate au avut loc 9 furturi şi solicită să se ia măsuri cu lucrătorii Postului de Poliţie Beuca, lucrători care, spune primarul Aurelian Grigore, din momentul în care au început să îşi desfăşoare activitatea la postul de poliţie amintit anterior nu au soluţionat nici măcar un caz de furt din gospodăriile populaţiei.

“Deşi se cunosc autorii acestor furturi, care sunt în număr de 4 – 5 persoane, lucrătorii Postului de Poliţie Beuca nu au cercetat mai amănunţit fiecare furt în parte, ceea ce a făcut ca furturile pe raza localităţii noastre să se înmulţească”, se arată în solicitarea făcută de primarul Aurelian Grigore către Prefectura Teleorman.

Aceştia, spune edilul, au pătruns în gospodăriile mai multor persoane, pe unii călcându-i şi de câte două ori, şi au sustras tot felul de bunuri. Ultimele furturi la care face edilul referire ar fi fost trei şi au avut loc în noaptea de 2 spre 3 aprilie. Având în vedere toate aceste furturi despre care primarul spune că au terorizat localitatea, acesta solicită Prefectului de Teleorman “să investigaţi aceste fapte de natură penală şi să dispuneţi măsurile necesare ca aceste furturi să nu mai continue”. De asemenea, P. Marin, din aceeaşi localitate, a adus la cunoştinţa şefului IPJ Teleorman, printr-o scrisoare că a fost agresat verbal de un individ fără a-i fi făcut ceva şi, deşi incidentul a fost adus la cunoştinţa poliţiştilor din Beuca, aceştia din urmă nu au luat nici o atitudine, făcând în acelaşi timp şi menţiunea că de ceva timp în comună s-a format un grup de persoane care fură din locuinţe. “Urmare a celor relatate (n.r. – agresiunea verbală şi furturile din case) vă rog să luaţi măsurile legale ce se impun în situaţia de faţă. (…) Poliţia (n.r. – lucrătorii Postului de poliţie din localitate) nu a luat nici o măsură cu aceste probleme. Vă rog respectuos să luaţi măsuri”, se arată în solicitarea lui P. Marin adresată şefului IPJ Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.