Economie

La APIA Teleorman au fost depuse 453 cereri de înscriere în programul de susținere a producției de legume în spații protejate

În Teleorman, până pe 20 iulie, au fost depuse 453 cereri de înscriere în programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021, transmite Cristina Epure, reprezentantul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Teleorman.

Așadar, cererile au fost depuse pentru o suprafață totală de aproximativ 47 ha, pentru susținerea producției de ardei gras și/sau ardei lung, castraveți, tomate și vinete, potrivit informațiilor furnizate de Cristina Epure. “Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor care îndeplinesc condițiile prevăzute în actul normativ numai pentru o singură cultură în anul 2021 și numai pentru o suprafață de 1.000 mp”.

Valoarea maximă a sprijinului financiar de ajutor de minimis pentru un beneficiar care are o cultură din cele menționate, pe o suprafață de 1.000 mp este de 2.000 de euro și se acordă în lei, “la cursul de schimb de 4,8725 lei, stabilit de către Banca Centrală Europeană”, confirmă Cristina Epure. Valorificarea producției se va face în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie, iar dovada poate fi făcută prin documente, cum ar fi bonul fiscal, factura sau fila din carnetul de comercializare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.