Politic

Juristul Adrian Gâdea va fi secondat de doi ingineri la conducerea Consiliului Judeţean

Cei 33 de consilieri judeţeni aleşi în urma scrutinului pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie, au depus jurământul în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Judeţean de joi, 23 iunie, în prezenţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

După ce, în prima parte a şedinţei solemne, conduse de veteranul de vârstă al consilierilor aleşi, Petre Cioabă, secondat de Chiran Valentin şi Gabriel Crîngeneanu, au fost validate mandatele celor 33 de consilieri şi a avut loc depunerea jurământului de către aceştia, în cea de-a doua parte a şedinţei, au fost aleşi preşedintele Consiliului Judeţean, precum şi cei doi vicepreşedinţi. Astfel că, pentru următorii patru ani, cu 20 de voturi „pentru” a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Adrian Gâdea, în timp ce, pentru cele două funcţii de vicepreşedinţi, au fost aleşi Dănuţ Cristescu, din partea PSD, şi Virgiliu Cocoşilă, din partea ALDE.

Şi, dacă Adrian Gâdea nu este nici pe departe un nume nou în politica de la nivel de judeţ, mandatul încredinţat de consilierii judeţeni joi, 23 iunie, fiind cel de-al doilea la şefia Consiliului Judeţean, inginerii Dănuţ Cristescu şi Virgiliu Cocoşilă sunt nume noi în administraţia de la nivel de judeţ.

Până la preluarea funcţiilor de vicepreşedinţi ai CJ Teleorman, atât vicepreşedintele din partea PSD, Dănuţ Cristescu, cât şi cel din partea ALDE, Virgiliu Cocoşilă au activat în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, primul ocupând funcţia de Inspector Şef Teritorial, în timp ce al doilea a ocupat funcţia de inspector trafic. Înainte de a prelua funcţia de vicepreşedinte al CJ Teleorman, Virgiliu Cocoşilă a fost şi consilier local în cadrul CL Roşiorii de Vede, în legislatura 2012-2016.

 

Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean stau mai bine la capitolul avere decât preşedintele

 

Potrvit declaraţiilor de avere completate înainte de alegerile locale de pe 5 iunie, Virgiliu Cocoşilă, împreună cu soţia sa, deţin două terenuri intravilane în municipiul Roşiorii de Vede, o casă de locuit în Roşiorii de Vede, precum şi un autoturism Kya fabricat în anul 2006. De asemenea, în ceea ce priveşte veniturile, în declaraţia de avere a proaspătului vicepreşedinte al CJ Teleorman se arată că, în anul 2015, Virgiliu Cocoşilă a încasat 36.000 de lei de la ISCTR şi 4.440 de lei de la CL Roşiorii de Vede, în timp ce soţia sa a încasat venituri de 5.640 de lei de la ITM. În declaraţia de avere mai figurează şi un credit de 19.000 de franci elveţieni scadent în anul 2017.

În ceea ce-l priveşte pe Dănuţ Cristescu, în declaraţia de avere completată înainte de alegerile locale de pe 5 iunie, social-democratul deţine, împreună cu soţia sa, un apartament în Alexandria dobândit în anul 2007, precum şi două autoturisme Skoda fabricate în 2002, respectiv în 2003.

În ceea ce priveşte veniturile pe anul 2015, Dănuţ Cristescu a încasat 53.038 de lei de la ISCTR Teleorman, în timp ce soţia sa a încasat 38.386 de lei pentru funcţia de consilier superior în cadrul APIA, Centrul local Alexandria.

De asemenea, în declaraţia de avere mai figurează şi un credit ipotecar în valoare de 149.836 de lei, scadent în anul 2012.

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea are trecut în declaraţia de avere completată în aprilie 2016 un autoturism Dacia Logan, fabricat în anul 2005, nedeclarând alte bunuri mobile sau imobile.

La capitolul venituri, Adrian Gâdea a trecut în declaraţia de avere salariul de preşedinte al CJ Teleorman încasat în anul 2015, respectiv 55.866 de lei, în timp ce soţia sa a realizat în anul 2015 venituri totale de 37.046 de lei de la Liceul Tehnologic „Sf. Haralambie” Turnu Măgurele, unde activează ca profesor.

De asemenea, în declaraţia de avere a preşedintelui Consiliului Judeţean mai figurează şi un credit în valoare de 52.000 de lei scadent în anul 2028.  (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.