Social

Județul Teleorman va avea 14 centre fixe de vaccinare anti-COVID-19, dintre care șapte în localități rurale

14 centre fixe de vaccinare anti-COVID-19 vor fi funcționale la nivelul județului Teleorman, dintre care câte două în Alexandria și Turnu Măgurele și alte șapte în localități rurale, respectiv Balaci, Olteni, Talpa, Cervenia, Plosca, Botoroaga și Furculești, a precizat directorul DSP Teleorman, Stelian Cristea. Potrivit sursei citate, centrele trebuie să fie organizate în spații în care nu mai sunt derulate și alte activități, astfel că s-a găsit varianta utilizării căminelor culturale, școlilor dezafectate sau sălilor de sport. Mai mult, susține directorul DSP Teleorman, a fost făcută o solicitare pentru o caravană, care să se deplaseze în localitățile în care sunt centre rezidențiale pentru bătrâni și persoane cu dizabilități, dar și în zonele defavorizate.

„Vor fi funcționale 14 centre de vaccinare fixe, în municipiile și orașele din județ, la Alexandria și Turnu Măgurele, de exemplu, sunt câte două centre, dar avem și centre în localitățile rurale, la Balaci, Olteni, Talpa, Cervenia, Plosca, Botoroaga și Furculești. Avem, de asemenea o solicitare pentru o caravană, care să se deplaseze atât la centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și pentru cele cu handicap, cât și în zone defavorizate, acolo unde sunt oameni care nu pot să se deplaseze la centele fixe. Cele 14 centre au mai multe cabinete și sunt organizate în cămine, școli dezafectate și săli de sport, pentru că spațiile în care funcționează acestea nu trebuie să se suprapună cu alte activități”, a declarat directorul DSP Teleorman, Stelian Cristea.

Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România, cel mai probabil între Crăciun și Revelion, și va fi o tranșă simbolică, de până în 10.000 de doze, din care vor putea fi vaccinați 5.000 de oameni, susține coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță. Potrivit acestuia, primele doze ce vor ajunge în țară vor fi folosite pentru vaccinarea personalului medical din spitalele din linia întâi.

Vaccinul Pfizer / BioNTech trebuie transportat și depozitat la o temperatură de minus 80 de grade, astfel că pentru autorități este o reală provocare asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru stocarea și distribuirea vaccinului.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.