Eveniment

Județul Teleorman, sub două coduri portocalii/ Vijelii, grindină, averse torențiale, dar și disconfort termic deosebit de accentuat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale, intervalul de valabilitate fiind 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

Potrivit meteorologilor, la început zonele afectate vor fi Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiază și pe parcursul nopții, codul portocaliu va afecta regiunile Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia, unde vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp, anunță meteorologii.

De asemenea, pentru 5 august, un alt cod portocaliu vizează și fenomenul de disconfort termic deosebit de accentuat în județele Teleorman, Olt, Giurgiu și Călărași. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, temperaturile maxime situându-se între 38 și 40 de grade.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.