Eveniment

Județul Teleorman sub Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, cu puțin timp în urmă, un Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi abundente, valabil de joi, începând cu ora 14:00, până vineri, ora 06:00. Potrivit meteorologilor, din după-amiaza zilei de joi (1 iulie) în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

De asemenea, a fost emis și un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, disconfort termic ridicat, valabil în perioada 1 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 10:00, când, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Local în regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii, transmite ANM.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.