Eveniment

Județul Teleorman sub Cod portocaliu de ploi până vineri seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în intervalul 27 mai, ora 16:00 – 28 mai, ora 21:00, care vizează mai multe județe, între care și Teleorman.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

De asemenea, la altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

De asemenea, tot joi a fost emisă și o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru intervalul 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, ora 10:00.

În intervalul menționat, potrivit meteorologilor, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.