Eveniment

Județul Teleorman sub Cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 26 mai, ora 14:00 – 27 mai, ora 06:00, care vizează mai multe județe din sudul și centrul țării, între care și Teleorman.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, local în Oltenia și Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

De asemenea, a fost emisă și o informare meteorologică de vreme rea, valabilă în intervalul 26 mai, ora 11:00 – 29 mai, ora 10:00, când, transmit meteorologii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, cu precădere la munte, în sudul, centrul și estul țării. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.