Eveniment

Județul Teleorman, sub Cod Galben de ploi până miercuri noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, un Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil pentru intervalul 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00, pentru mai multe județe din sudul, centrul și nordul țării, între acestea și Teleorman.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni, iar vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii, potrivit meteorologilor.

De asemenea, ANM a emis, marți, și un Cod Portocaliu de abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, valabil în același interval, dar care vizează Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.