Eveniment

Județul Teleorman, sub Cod galben de instabilitate atmosferică

Județul Teleorman se află până mâine dimineață sub avertizare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.
Reprezentanții ISU Teleorman transmit câteva recomandări pe care cetățenii trebuie să le respecte deoarece în perioada manifestării fenomenelor meteorologice există riscul producerii unor inundații locale. Astfel, este necesară curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale; nu trebuie aruncate gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei; prudență atunci când cetățenii se află pe stradă și evitarea deplasării în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;  nu este recomandată trecerea prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate; autoturismele trebuie parcate la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate; îndepărtarea copacilor sau a ramurilor uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale; este interzisă atingerea firelor căzute la pământ.
De asemenea, pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII PREGĂTIT” pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.