Economie

Județul Teleorman, primul loc la nivel național, cu cele mai multe imobile înregistrate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară în anul 2021

În luna aprilie 2015, a fost lansat Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, al cărui obiectiv este înregistrarea gratuită la nivelul țării a unui număr de 40.000.000 de imobile în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, lucrări ce se realizează la nivel de sector cadastral sau de unitate administrativ teritorială. Finanțarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară se compune din fonduri externe nerambursabile, venituri proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, precum și din alocări din bugetul unităților administrativ teritoriale, cea mai mare parte a finanțării de 900 milioane de euro, provenind din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Potrivit datelor publicate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Teleorman, la nivelul județului, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică pentru toate imobilele din 10 unități administrativ-teritoriale. Este vorba de comunele Mârzănești, Saelele, Frăsinet, Orbeasca, Stejaru, Lița, Ciuperceni, Traian, Segarcea-Vale și Drăgănești Vlașca, numărul total de imobile înregistrate fiind 106.905, ceea ce corespunde unei suprafețe de 64104,16 hectare.

De asemenea, la nivel de unitate administrativ-teritorială, sunt în derulare lucrări de înregistrare sistematică în Blejești, Botoroaga, Islaz, Măgura, Măldăeni, Nanov, Peretu, Scrioaștea, Seaca, Troianul. În aceste localități, sunt contractate 105487 imobile, respectiv se află în lucru o suprafață de 62324,00 hectare.

Reprezentanții OCPI Teleorman transmit că au fost finalizate toate lucrările de înregistrare sistematică din județul Teleorman contractate în prima etapă de implementare a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară cu finanțare din fondurile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, respectiv cele desfășurate în comunele Ciuperceni, Lița, Segarcea-Vale și Traian. De asemenea, toate extrasele de carte funciară  și de plan cadastral au fost puse la dispoziția primăriilor pentru comunicarea acestora persoanelor interesate, inclusiv cele aferente comunei Segarcea-Vale finalizată în anul curent.

În comunele Botoroaga, Blejești, Măldăeni, Peretu și Troianul se află în desfășurare etapa de derulare a lucrărilor de specialitate și întocmire a Livrării nr. 2 – Documente tehnice ale cadastrului – spre publicare. Totodată, în anul 2020, au fost demarate procedurile de licitație având ca obiect Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor – 246 UAT- uri și respectiv 261 UAT- uri. Aceste proceduri s-au finalizat prin atribuirea contractelor de servicii aferente unităților administrativ-teritoriale Măgura, Nanov, Scrioaștea, Seaca și Islaz.        La momentul actual, în comunele mai sus menționate, se află în desfășurare campania de informare publică, precum și realizarea lucrărilor premergătoare, care implică realizarea de măsurători la teren și colectare de acte juridice, de către Prestator.

În același timp, se află în derulare procedura de licitație având ca obiect „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor – 297 UAT- uri”, în care sunt incluse următoarele comune din județul Teleorman: Bujoreni, Buzescu, Drăgănești de Vede, Gălăteni, Lunca, Mavrodin, Nenciulești, Olteni, Rădoiești, Vârtoape, Vedea.

Cu un număr de 100.369 imobile înregistrate până la data de 7 noiembrie 2021, județul Teleorman se află pe primul loc la nivel național în privința situației înregistrării sistematice aferente anului în curs.

One Comment

  1. Cristina Mariana

    Cele mai multe imobile intabulte gresit pe tara poate, vezi comuna Orbeasca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.