Social

Județul Teleorman, pe locul 3 în Topul autorecenzării

În intervalul 14 martie – 09 mai 2022, al perioadei de autorecenzare şi autorecenzare asistată pentru Recensământul Populaţieişi al Locuinţelor runda 2021, au fost completate un număr de 145.538 chestionare (numărul de chestionare completate nu este egal cu numărul chestionarelor validate şi nici cu numărul de persoane recenzate) la nivelul judeţului Teleorman. Dintre acestea, 43.629 chestionare au fost completate în mediul urban şi 101.909 în mediul rural.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Teleorman, din numărul total de chestionare completate, 117.522 chestionare au fost completate prin autorecenzare asistată de către recenzori, iar 28.016 chestionare au fost completate prin autorecenzare  directă, fără sprijin din partea recenzorilor.

Astfel, la nivel naţional, ponderea chestionarelor completate este de 46,3% şi conferă judeţului Teleorman, locul 3 într-un Top județe autorecenzate, realizat de Institutul Naţional de Statistică.

La nivelul judeţului  nostru, pe mediul urban, oraşul Zimnicea este pe primul loc cu 74,7%, urmeză în ordine, Alexandria 43,4%; Turnu Măgurele 38,3%; Roşiorii de Vede 35,6% şi Videle 32%.

Pe mediul rural, cu o pondere de peste 70%, în ordine descrescătoare, comunele: Dracea, Poroschia, Beciu, Fântânele, Gratia, Tigăneşti, Răsmireşti, Crângu, Vedea, Drăgăneşti de Vede şi Brânceni.

La polul opus, se situează, descrescător, cu o pondere sub 25%, comunele: Troianul, Talpa, Călmăţuiu de Sus, Islaz, Plosca, Balaci şi Crevenicu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.