Eveniment

Județul Teleorman, în continuare sub Cod portocaliu / Recomandările ISU Teleorman

Încă de la intrarea în vigoare a avertizărilor meteorologice, pompierii militari teleormăneni sunt pregătiți să acționeze pentru gestionarea posibilelor evenimentelor generate de vremea rea.

Având în vedere că în perioada următoare sunt prognozate vijelii puternice, ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, ISU Teleorman recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri:

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

– în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile și nu vă apropiați de malurile acestora.

– evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

– sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

– închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

– evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intrați pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultați ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Aflați cum să reacționați la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.