Eveniment

Judetul Teleorman, afectat de ninsori si depuneri de polei: ambulante inzapezite, accidente rutiere si copaci cazuti pe sosea

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice nevaforabile, care au favorizat depunerea de polei sau zăpadă, pe raza județului Teleorman s-au înregistrat câteva situații ce au necesitat intervenția autorităților pentru rezolvarea lor, informeaza ISU Teleorman.

Astfel, sambata dimineata, in jurul orei 04.30, trei autobuze, fara pasageri, au ramas inzapezite pe DJ 506, intre localitatile Guruieni si Merisani, traficul fiind partial blocat. S-a luat legatura cu Drumuri Judetene, care au intervenit imediat, rezolvand problemele aparute acolo.

La ora 07.00, o ambulanta SAJ a derapat ramanand inzapezita pe DJ 703, intre Ciolanesti si Baldovinesti, iar pentru rezolvarea situatiei a intervenit CLSU Ciolanesti cu un tractor.

In jurul orei 09.00, un autocamion cu lemne a derapat la intrare in localitatea Balaci (DN 65 A). In acesta se aflau doi adulti si un copil de 10 ani. Situatia a fost rezolvata rapid de drumarii SDN Dobrotesti.

Pe raza localitatii Antonesti (DJ 612), in jurul orei 09.20, un autoturism in care se aflau patru persoane a derapat si a ramas blocat in zapada. Pentru scoaterea masinii, au intervenit membrii CLSU Antonesti, cu un tractor.

Din cauza ghetii, doi copaci s-au rupt, cazand pe DJ 503, pe raza localitatii Butesti, blocand circulatia, in jurul orei 09.30. Pompierii militari din cadrul Detasamentului Videle au intervenit cu o autospeciala, au degajat cei doi arbori cu ajutorul drujbelor, traficul fiind reluat in cel mai scurt timp.

In jurul orei 10.45, un autoturism, cu un singur pasager, a derapat pe raza localitatii Mosteni. A intervenit Detasamentul Videle cu o autospeciala de stingere, situatia fiind rezolvata fara a fi intampinate probleme deosebite.

Un autoturism a derapat in jurul orei 11.00, pe raza localitatii Radoiesti ( DJ 503), fiind implicata o singura persoana. Situatia a fost rezolvata de CLSU si drumarii de la Drumuri Judetene.

In jurul orei 11.10, pe raza localitatii Radulesti s-a produs un accident rutier. La sosirea echipajelor de interventie, o descarcerare de la Detasamentul Videle si o ambulanta SAJ, s-a constatat faptul ca in masina se aflau doua persoane, neincarcerate, una singura avand nevoie de ingrijiri medicale. Dupa acordarea primului ajutor, aceasta a refuzat transportarea la spital.

In continuare, evoluția situației din teren este atent monitorizata de Centrul Operational din cadrul ISU Teleorman, in cooperare cu celelalte structuri din cadrul CJSU Teleorman, pentru optimizarea misiunilor de raspuns.

Cetatenii sunt sfatuiti sa evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, in prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, cetatenii sunt sfatuiti sa se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.