Politic

În judeţul Teleorman, 334 de secţii de votare vor fi deschise în ziua scrutinului pentru parlamentare

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, 334 de secţii de votare vor fi deschise în ziua scrutinului pentru parlamentare, în judeţul Teleorman. Astfel, în ceea ce priveşte localităţile urbane, în municipiul Alexandria, cei 43.792 de alegători vor avea la dispoziţie 34 de secţii de votare, în timp ce în muncipiul Roşiorii de Vede, cei 26.685 de alegători vor avea la dispoziţie 20 de secţii de votare, iar în municipiul Turnu Măgurele vor fi deschise 17 secţii de votare pentru totalul de 25.067 de alegători. Totodată, pentru cei 9.448 de alegători din oraşul Videle vor avea la dispoziţie şapte secţii de votare, în timp ce pentru cei 12.997 de alegători din oraşul Zimnicea vor fi deschise nouă secţii de votare.

În ceea ce priveşte localităţile rurale din judeţ, potrivit datelor furnizate de AEP, numărul secţiilor de votare este proporţional cu numărul alegătorilor înscrişi în registrul electoral şi variază între două secţii deschise la Necşeşti şi şase secţii deschise la Orbeasca. De asemenea, pentru alegătorii din Răsmireşti va fi deschisă o singură secţie de votare în ziua scrutinului pentru parlamentare.

Pe 11 decembrie, teleormănenii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege cei cinci deputaţi şi cei doi senatori de Teleorman, care îi vor reprezenta în Parlament pentru următorii patru ani. Este, de altfel, primul scrutin în care vor fi votate liste de partid, după două rânduri de alegeri uninominale. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.