Monica DUMITRESCU
Repartizarea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă se va face joi, 20 iulie, în şedinţă publică, la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria.
Comparativ cu anii trecuţi, numărul locurilor disponibile la aceste forme de învăţământ a scăzut considerabil. În ultimii anii învăţământul liceal seral şi cel cu frecvenţă redusă nu au mai prezentat interes pentru absolvenţii de gimnaziu teleormăneni, ceea ce a făcut ca liceele să renunţe treptat la această formă de învăţământ. Pentru anul şcolar 2017-2018, clase de învăţământ seral se vor înfiinţa doar în trei licee din Teleorman, respectiv Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” – o clasă cu specializarea comerţ, Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” Turnu Măgurele – o clasă cu specializarea economic şi Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede – o clasă cu specializarea agricultură, în timp ce pentru învăţământ cu frecvenţă redusă este disponibilă o singură clasă la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede, pentru specializarea filologie. Astfel, în total la forma de învăţământ seral în Teleorman sunt disponibile 84 de locuri, iar în învăţământul liceal cu frecvenţă redusă, doar 28 de locuri.
La cele două forme de învăţământ liceal se pot înscrie doar absolvenţii din seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018.
Anul trecut au fost disponibile 224 de locuri în învăţământul seral în şase licee din Teleorman şi 28 de locuri în învăţământul cu frecvenţă redusă la un liceu. Peste 80% din numărul locurilor în clasa a IX-a seral au rămas neocupate. În învăţământul cu frecvenţă redusă nu s-a înscris niciun absolvent.