Politic

Jocuri de culise pentru şefia PNL – Crăcea renunţă la candidatură şi îl susţine pe Niţulescu

Că Teodor Niţulescu se află într-un con de umbră de o bună bucată de timp nu mai e un secret pentru nimeni. De asemenea, la fel de cunoscute sunt şi celebrele sale tentative de revenire în viaţa politică din judeţ. Că a fost vorba de preluarea organizaţiei judeţene a PMP, că a bătut în zadar la uşa UNPR, că s-a pus problema numirii în funcţia de prefect, subperfect sau chiar şef de cancelarie în ultimă instanţă, fiecare încercare s-a soldat cu un eşec pentru fostul preşedinte al PDL Teleorman.

Se pare însă că, atunci când nimeni nu mai credea, Niţulescu mai face o încercare şi îşi pregăteşte terenul să intre în cursa internă pentru şefia PNL Teleorman. Surse din partid susţin că unul dintre candidaţii anunţaţi ai liberalilor din judeţ, Claudiu Crăcea şi-a evaluat, se pare, şansele de reuşită şi a decis să se retragă din cursă în favoarea fostului lider al democrat-liberalilor teleormăneni. Totodată, surse liberale susţin şi că trocul pus la cale de Claudiu Crăcea nu este altceva decât o încercare de a-l da la o parte, sub o formă sau alta, pe Eugen Pîrvulescu de la şefia organizaţiei. Aşadar, conştient de faptul că şansele sale de a se alege cu conducerea PNL sunt mici, în contextul în care acesta nu se bucură de o prea mare susţinere în partid, Claudiu Crăcea ar fi fost cel care a venit cu propunerea ca Teodor Niţulescu să candideze.

Astfel, în cadrul unei întâlniri care ar fi avut loc săptămâna trecută, liderul PNL de la Turnu Măgurele, împreună cu Teodor Niţulescu, s-au întâlnit cu primarii de la Fântânele, Viişoara şi Lisa, iar Claudiu Crăcea le-ar fi motivat acestora decizia sa de a se retrage din cursa internă pentru şefia PNL.

O altă întâlnire a avut loc la Roşiori, sâmbătă seară, de această dată cu şase primari ai fostului PDL, printre care cei de la Dideşti şi Troianul, de la care Teodor Niţulscu încearcă să obţină susţinere în alegerile interne din PNL.

La o primă vedere, lucrurile par destul de clare, în sensul în care se ştie deja că Teodor Niţulescu nu este nici pe departe omul care să se mulţumească cu orice, iar conducerea organizaţiei judeţene a PNL Teleorman ar fi modalitatea perfectă de a-şi face revenirea în politică şi nu oricum, iar despre şansele acestuia e de discutat, mai ales că a fost preşedinte al aripii portocalii din judeţ şi se bucură, încă, de susţinerea unora dintre primarii vechi ai partidului.

La o privire mai atentă însă, nu putem să nu ne amintim cum, nu cu foarte mult timp în urmă, Teodor Niţulescu îmbrăcase haina de tehnocrat, adică fără carnet de membru al vreunui partid, lucru care ar putea cerne rapid lucrurile în PNL, în condiţiile în care, pentru a candida la prima funcţie din organizaţie, este necesară, printre altele, vechimea în formaţiunea politică. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. CARACTER DE OM

    În 2007, când Niţulescu a fost numit preşedintele P.C. Teleorman, Crăcea, care se credea important băgător de seamă, a plecat trântind uşa şi strigând:”Eu nu pot sta sub acelaşi acoperiş cu Niţulescu, avem convingeri diferite”!!! Eheiii, iată cine-i pupă mâna lui Niţulescu şi se face preş, să se şteargă Teo pe picioare!!! Apropo, când a condus P.C.-ul Teleorman, N.T. a obţinut al patrulea rezultat pe ţară pentru minusculul partid!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.