Eveniment

Iuliana Stancu şi Silvia Păun candidează la posturile de inspector şcolar general adjunct şi director al CCD

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei organizează, în perioada 19 septembrie-5 octombrie 2016, un nou concurs pentru ocuparea unuia din cele două posturi de inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi postului de director al Casei Corpului Didactic Teleorman, după ce la concursul din iunie 2016 niciunul dintre candidaţii înscrişi nu a promovat.

Şi la acest concurs concurenţa este inexistentă, pentru fiecare dintre cele două posturi fiind înscris un singur candidat, astfel că obţinerea notei minime impusă de metodologie pentru promovare va fi suficientă. Pentru postul de inspector şcolar general s-a înscris la concurs prof. Iuliana Stancu, cea care ocupă în prezent această funcţie cu delegaţie, iar pentru postul de director al Casei Corpului Didactic şi-a depus candidatura prof. Silvia Păun. În prezent, această funcţie este ocupată tot prin numire directă de prof. Cristian Popescu, care renunţă la funcţie şi se va întoarce la catedră.

Prof. Iuliana Stancu ocupă funcţia de inspector şcolar general în cadrul ISJ Teleorman din 22 iunie 2016 când a fost numită în locul prof. Cristiana Savu Piper, care nu a promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei. Aceasta a mai ocupat în trecut această funcţie. De asemenea, prof. Iuliana Stancu a ocupat şi funcţia de director al Casei Corpului Didactic Teleorman, dar şi cea de director al Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria, având experienţă în funcţii de conducere. Până la alegerile locale din 5 iunie 2016, Iuliana Stancu a fost consilier local, reprezentând Partidul Naţional Liberal în Consiliul Local Alexandria

Prof. Silvia Păun este în prezent titular pe catedra de informatică la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” din municipiul Alexandria. În perioada septembrie 2013-aprilie 2014, prof. Silvia Păun a ocupat funcţia de inspector şcolar pentru reţea şcolară şi plan de şcolarizare din cadrul ISJ Teleorman. Aceasta a participat fără succes şi la concursul organizat în iunie 2016 pentru ocuparea aceleiaşi funcţii.

Ambele candidate fac parte din corpul de experţi în management educaţional constituit de Ministerul Educaţiei şi îndeplinesc, conform dosarului de înscriere la concurs depus, toate condiţiile impuse de metodologie. Concursul constă într-o probă scrisă şi un interviu. Conform noii metodologii, persoanele aflate în funcţie care nu se înscriu la concurs sau cele care nu promovează concursul vor fi eliberate din funcţie.

One Comment

  1. Tot ISJ-ul este praf si pulbere, increngatura de politichii, cardasii, spagi, pilareala la greu, cand incepe curatenia de toamna?????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.