Social

Iulia Marinescu a obţinut menţiune la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Beijing

Monica DUMITRESCU

Iulia Marinescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, clasată pe locul al doilea la nivel naţional la Olimpiada de lingvistică, a făcut parte din lotul care a reprezentat România la Olimpiada internaţională de lingvistică, alături de alţi trei elevi români, clasaţi pe locurile I, III, respectiv IV la nivel naţional. La competiţia internaţională care s-a desfăşurat în perioada 21-25 iulie 2014 la Beijing, elevii români care au studiat pe cont propriu această disciplină care nu este cuprinsă în programa şcolară au înfruntat elevi din ţări cu o tradiţie de zeci de ani în acest domeniu.

Lotul României, format din patru elevi, a trecut prin 10 ore de probe, şase pentru proba individuală şi patru pentru proba pe echipe. Eleva din Teleorman a câştigat menţiune, iar media de aur a revenit tot unui român, Dan Mirea, elev la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

“Această performanţă înseamnă foarte mult pentru mine. Am muncit în fiecare zi, zilnic am făcut probleme, am tradus cerinţele şi am lucrat subiecte din alte ţări cu tradiţie în acest domeniu, pentru că la noi olimpiada de ligvistică este ceva nou, în România nici măcar nu sunt publicate destule modele de subiecte pentru a putea repeta, şi a fost un efort foarte mare. Materia nu este studiată în şcoală, trebuie să facem cât mai multe exerciţii, pentru a avea şansa să ne vină ideea, este o chestie de idee la această olimpiadă. Cerinţa este în română, dar ni se dau apoi anumite propoziţii în alte limbi, pe care nu trebuie neapărat să le cunoaştem şi, pe baza analogiilor, să facem traduceri. De exemplu, la naţională am avut de tradus când în chineză, când în vietnameză, pe baza analogiilor”, a declarat Iulia Marinescu după succesul înregistrat la etapa naţională.

Iulia Marinescu este singura elevă din Teleorman care a făcut parte în acest an dintr-un lot olimpic internaţional. Aceasta a participat pentru a doua oară la olimpiada naţională de lingvistică, anul trecut, clasându-se pe locul VI la nivel naţional. În pregătirea ei, olimpica din Turnu Măgurele a fost coordonată şi susţinută de prof. Ştefania Panea şi Nicoleta Marinescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.