Economie

ITM Teleorman a primit de la teleormăneni 261 de petiții

În perioada ianuarie – noiembrie 2016, ITM Teleorman a primit de la teleormăneni 261 de petiții, principalele probleme prezentate în conținutul petițiilor referindu-se la muncă la negru, 26 de petiții, neplata drepturilor salariale – 115, neacordarea concediului de odihnă și a indemnizației aferente – 19, neplata orelor suplimentare – 33, neacordarea tichetelor de masa – 12, refuzul eliberării adeverinței de salariat – 30, alte aspecte prevăzute de legislația în vigoare, respectiv oprire abuzivă a garanției materiale, suspendarea abuzivă a contractului de muncă, calcul eronat al salariului, comportament abuziv al angajatorului, neplata concediilor medicale etc. – 26.

Pentru rezolvarea acestora, precizează directorul ITM Teleorman, Emil Viorel Ciobanu, la nivelul Inspectoratului s-a desfăşurat o activitate complexă, constând în efectuarea de controale la societățile  reclamate, verificarea de documente şi discuţii directe cu petenţii.

Operaţiunile de control efectuate în baza  sesizărilor  care s-au dovedit întemeiate și au condus  la sancţionarea contravenţională a  angajatorilor vinovați. În vederea soluționării aspectelor relevate de petenți, inspectorii de muncă au dispus măsuri de respectare a prevederilor legale încălcate. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.