Economie

ITM Teleorman anunță amenzi între 1.000 lei şi 2.000 lei pentru stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel minim

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1/2017, salariul minim brut pe ţară garantat în plată a crescut la 1.450 lei începând cu data de 1 februarie 2017, pentru un program complet de lucru de 166 ore în medie pe lună, reprezentând 8,735 lei/oră..

Stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel minim constituie contravenţie şi se sancţionează de inspectorii de muncă cu amendă cuprinsă între 1000 lei şi 2000 lei.

De asemenea, majorarea salariului minim trebuie să fie raportată în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) de către angajatorii care au salariați plătiți cu minimul pe economie.

Tot de la data de 1 februarie, a crescut şi tariful minim pe oră al persoanelor care desfăşoară activităţi în baza Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, fiind ajustat la valoarea tarifului salariului minim, respectiv 8,735 lei/oră. (C.P.)

2 Comments

  1. Are baiatul(Popescu Catalin) si sotia(popescu Mihaela) insp. sef ajunt de la ITM firma de consultanta SC PCM CONSULT SRL POROSCHIA in domeniul si ,,rezolva problema ,,!

  2. Nu va faceti griji, au gasit solutii deja. Baga oamenii in somaj, ii cheama la munca im comtinuare si ii plateste la negru. Se intampla in tr magueel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.