Economie

ITM Teleorman a aplicat amenzi în valoare de 85.500 lei în luna mai

În cursul lunii mai 2021, inspectorii de muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman au efectuat 139 de controale, aplicând amenzi în valoare de 85.500 lei.

Conform datelor transmise de reprezentanții instituției, din suma menționată, 74.500 lei au fost pentru “nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă”, iar 11.000 lei au fost pentru “nerespectarea prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă”.

Corpul de control relații de muncă a efectuat 80 de controale, aplicând 17 sancțiuni, dintre care 6 amenzi în valoare de 74.500 lei. De asemenea, la fel ca în luna aprilie, cea mai mare sumă pentru același tip de amendă a fost pentru “primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă, fiind identificate 5 persoane fără forme legale de angajare la un număr de 4 angajatori pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 70.000 lei”.

În ceea ce privește domeniul securității și sănătății, pe parcursul lunii mai 2021, au fost efectuate de către inspectorii de la ITM Teleorman 59 de controale, aplicând, astfel, 147 avertismente și 3 amenzi în valoare de 11.000 lei pentru neautorizare și nerespectarea obligației de a pune “la dispoziția inspectorilor de muncă, în termenul stabilit de aceștia, documentele și informațiile solicitate, necesare controlului ori cercetării evenimentelor”.

Tot în mai, au fost înregistrate la ITM Teleorman 35 de petiții. În principal, în 29 dintre acestea sunt sesizate “neplata drepturilor salariale, încălcarea prevederilor legale care reglementează programul de lucru, neeliberarea adeverințelor de salariat și munca fără forme legale”.

Conform datelor transmise de Mihaela Mușat, reprezentantul ITM Teleorman, 4 sesizări sunt referitoare la “aspecte privind condițiile de muncă, echipamentele de protecție”. De asemenea, două sesizări au fost “greșit adresate ITM Teleorman, acestea fiind redirecționate autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.