Economie

ITM /Amenzi de peste 200.000 lei, aplicate într-o săptămână pentru persoane care muncesc “la negru” în Teleorman

Numărul de 11 persoane depistate prestând muncă nedeclarată, în urma controalelor desfășurate de inspectorii din Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman în săptămâna 19 – 24 iulie 2021, este unul ridicat, comparativ cu cifrele publicate în ultima perioadă.

În săptămâna menționată, inspectorii au desfășurat 39 de controale în total, dintre care 17 au fost în domeniul relațiilor de muncă (RM), restul de 22 fiind în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), soldate, în total, cu 85 de sancțiuni.

Corpul de control relații de muncă a aplicat 3 avertismente și 6 amenzi. Având în vedere că este vorba doar despre amenzile aplicate pe parcursul unei săptămâni, valoarea acestora, de 233.000 lei, reprezintă o sumă considerabilă pentru angajatorii teleormăneni care au fost sancționați. Tot în acest domeniu, cu o săptămână înainte de aceste controale, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 30.000 lei. Potrivit Mihaelei Mușat, reprezentantul ITM Teleorman, neconformitățile au fost pentru “muncă nedeclarată”.

Cât despre inspectorii din cadrul compartimentului securității și sănătății în muncă, aceștia au aplicat, în săptămâna 19 – 24 iulie 2021, 75 de avertismente și o amendă în valoare de 3000 de lei. Despre neconformitățile frecvente din domeniul SSM, reprezentanții instituției transmit că, printre multe altele, “nu sunt aplicate marcaje de securitate pentru păstrarea distanței între clienți”, “nu se utilizau măști de protecție de către toți lucrătorii” și “nu a fost revizuită evaluarea riscurilor în contextul infectării cu noul coronavirus”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.