Eveniment

ISU Teleorman, verificări la instituţiile publice pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat, pe parcursul săptămanii trecute, 23 controale, dintre care 19 la instituții publice și alte patru la localitățile Rădoiești, Fântânele, Drăgănești Vlașca și Țigănești.
În urma verificărilor efectuate, inspectorii ISU au identificat 167 de deficiențe privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă, pentru care au aplicat sancțiuni conform prevederilor legale, respectiv 166 de avertismente și o amendă contravențională în valoare de 500 de lei.
Pe de altă parte, în vederea asigurării informării preventive și pregătirii pentru intervenție în cazul izbucnirii unor incendii, pe perioada controalelor au fost executate 11 exerciții de alarmare-evacuare și intervenție la locul de muncă, patru exerciții de intervenție cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) și 23 de instruiri la instituții și localități, informează ISU Teleorman.
Totodată, pe durata desfășurării activităților, au fost distribuite mai multe materiale informative, respectiv afișe și pliante ce conțin recomandări privind prevenirea situațiilor de urgență sau modul de comportare în cazul producerii acestora.
Inspectoriii de prevenire din cadrul ISU Teleorman vor continua efectuarea unor controale de specialitate la alte 17 instituții, unități de învățământ, unități de cult și sedii ale administrațiilor publice, și trei localități, informează reprezentanţii instituţiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.