Eveniment

ISU Teleorman va deschide trei noi puncte de lucru, la Conțești, Slobozia Mândra și Talpa

Teleormănenii vor beneficia de noi puncte de lucru ale pompierilor militar, în acest sens fiind făcute demersuri pentru înființarea unor astfel de subunități la Talpa, Slobozia Mândra și Conțești. Demersurile sunt necesare, susțin reprezentanții ISU Telorman, în contextul în care sunt localități în județ unde timpul de răspuns la intervenție este, în prezent, destul de mare, de peste 20 de minute, și anume în zonele de Nord, Sud – Est și Sud-Vest ale județului.

În acest sens, a fost întocmit studiul de fezabillitate și a fost înaintată documentația spre avizare la Consiliul Tehnico Economic din cadrul MDRAP, pentru punctul de lucru din localitatea Talpa, pentru care valoarea investiției se ridică la 1,8 milioane de euro.

Pentru celelalte doua puncte de lucru, respectiv cele de la Conțești și Slobozia Mândra, au fost demarate lucrările de proiectare-execuție, cu sprijinul Consiliului Județean și al autorităților locale, fiecare proiect fiind estimat la o valoare de aproximativ 150.000 de euro.

Pe de altă parte, tot pe parcursul anului trecut, a fost întocmit proiectul faza DALI pentru creșterea performanței energetice a clădirii sediului inspectoratului și Detașamentului de Pompieri Alexandria și a fost depusă cererea de finanțare. În prezent, proiectul se află în analiza la Regiunea de dezvoltare Centru, valoarea estimată a acestuia fiind de 1.06 milioane de lei.

Și pentru Detașamentul de Pompieri Zimnicea au fost făcute demersuri pentru demolarea și construirea unui nou sediu pentru desfășurarea activității specifice detașamentului în condiții optime. Astfl, subunitatea a fost selectată din punct de vedere al eligibilității dintr-un calup de 97 de sedii care urmează a fi construite în baza unor proiecte implementate de IGSU și finanțate din fonduri de la Banca Mondială, aceste proiecte urmând a fi derulate în perioada următoare.

În ceea ce privește Detașamentul de Pompieri Videle, a fost inițiată o Hotărâre de Guvern în vederea preluării cu titlu gratuit a terenului aflat în vecinătatea noului sediu în care vor fi relocați pompirii videleni. În prezent acest sediu, reprezentând un imobil, se află în administrarea Primăriei orașului Videle, cedat de către OMV Petrom SA cu destinația clară pentru a fi utilizat de către ISU„A.D. Ghica” Teleorman, informează ISU Telorman. Terenul menționat are nevoie de o hotărâre de guvern pentru a trece în proprietatea MAI, pentru ca acesta din urmă să investească în construirea unor garaje de tip modular pentru gararea tehnicii din dotarea subunității.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.