Eveniment

ISU Teleorman a primit Drapelul de Luptă

Monica DUMITRESCU

În cadrul unui ceremonial militar-religios desfăşurat miercuri, 12 octombrie 2016, pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Alexandria, Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă “A. D. Ghica” Teleorman a primit Drapelul de Luptă, simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. Simbolul a fost înmânat de conducerea IGSU în faţa oficialităţilor locale şi a zecilor de cetăţeni prezenţi la eveniment.

“Înmânarea Drapelului de Luptă pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Teleorman constituie un moment deosebit din istoria acestei unităţi. Cu acest simbol trebuie să ne identificăm. Când vorbim de luptă ne ducem prea repede cu gândul la confruntare, la război uitând că viaţa în sine este o luptă. Pentru noi, pompierii, oamenii din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, lupta este altfel. Este lupta cu secundele când se pleacă la intervenţie. Este luptă când intervenim pentru salvarea unor persoane aflate în dificultate. Este lupta cu incendiile, cu furia naturii şi urmările dramatice ale acesteia. Este lupta cu noi înşine, cu renunţările pe care trebuie să le facem pentru a putea fi de folos comunităţii”, a spus inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ovidiu Vasilică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica” îi revine Drapelul de Luptă prin decretul prezidenţial nr. 396 din 7 aprilie 2016. Fostul Drapel de Luptă primit la 30 august 1997 ca recunoaştere a tuturor misiunilor executate a devenit drapel al tradiţiilor.

La finalul evenimentului cadrele militare au defilat în centrul oraşului cu tehnica de intervenţie din dotarea unităţii şi au desfăşurat exerciţii demonstrative prin care au prezentat utilajele şi accesoriile de intervenţie, au simulat stingerea unui început de incendiu la o cuvă cu lichide combustibile, descarcerarea unor persoane dintr-un autoturism şi acordarea primului ajutor medical acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.