Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” Teleorman a prezentat joi, 10 ianuarie, în prezența Șefului Centrului Operațional Național din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, col. Cristian Radu, activitatea desfășurată de instituție pe parcursul anului 2018.
La întâlnirea ce a avut loc în sala mare de ședințe a Consiliului Județean, alături de personalul ISU Teleorman, s-au aflat prefectul județului, Florinel Dumitrescu, președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, șefii instituțiilor deconcentrate, precum și primari din județ.
Potrivit raportului prezentat de col. Marius Stancu, inspectorul șef al ISU Teleorman, obiectivul fundamental al întregii activităţi desfăşurate la nivelul instituţiei, în anul 2018, şi care a capacitat resursele umane, materiale şi financiare avute la dispoziţie, a fost îmbunătăţirea calităţii acţiunilor de prevenire şi intervenţie în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă pe teritoriul judeţului Teleorman, alături de celelalte structuri ale Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.
Totodată, a mai precizat sursa citată, efortul principal al personalului inspectoratului a fost direcţionat pentru salvarea vieţii, proprietăţii şi protecţiei mediului, prin: identificarea tuturor riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă şi gestionarea în cazul apariţiei acestora; asigurarea stării de operativitate şi a capacităţii de intervenţie optime a unităţii; înştiinţarea, la nevoie, a autorităţilor publice locale şi judeţene şi alarmarea populaţiei; participarea la limitarea şi înlăturarea efectelor dezastrelor.
Pe de altă parte, au fost prezentate și obiectivele stabilite pentru anul 2019, ISU Teleorman având în vedere, în anul ce tocmai a început, asigurarea respectării prevederilor actelor normative din domeniile apărării împotriva incendiilor şi prevenirii situaţiilor de urgenţă; îmbunătăţirea continuă a nivelului de protecţie a persoanelor, patrimoniului cultural naţional şi a bunurilor materiale; optimizarea capacităţii de autoprotecţie şi răspuns în situaţii de urgenţă a comunităţilor locale; reducerea numărului obiectivelor puse în funcţiune fără autorizaţie de securitate la incendiu și în special a celor cu destinația de învățământ; implementarea proiectului de reabilitare termică a sediului inspectoratului, finanțat din fonduri e uropene; implementarea proiectelor de investiții finanțate din bugetul MAI; implementarea proiectului de reabilitare termică a sediului inspectoratului, finanțat din fonduri europene; încheierea unui contract de servicii de reparații auto cu sustenabilitate financiară în bugetul de cheltuieli administrat de Consiliul Județean Teleorman.