Eveniment

ISU Teleorman găzduieşte faza zonală a Concursului Național de Descarcerare

Echipajele reprezentative de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat din cadrul a șase inspectorate județene pentru situații de urgență, respectiv Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman și cea din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani, s-au înscris la Concursul Național de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat, etapa zonală fiind programată să se desfăşoare în zilele de 20 şi 21 iunie, în Parcul Pădurea Vedea, din muncipiul Alexandria.

Este pentru prima dată când un astfel de concurs se desfăşoară la nivelul judeţului, astfel că teleormănenii  care vor fi prezenţi în Parcul Pădurea Vedea vor avea posibilitatea să urmărească, în mod real, intervenţiile structurilor profesioniste de intervenţie ale loturilor participante, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordarea primului ajutor calificat în rezolvarea unor cazuri complexe.

Potrivit organizatorilor, festivitatea de deschidere a concursului va avea loc miercuri, 20 iunie, începând cu ora 09.00, iar ziua va continua cu proba de descarcerare din vehicule. Pentru ziua de joi, 21 iunie, este programată proba de acordare a primului ajutor calificat, după care vor fi centralizate rezultate și va fi stabilit clasamentul. Concursul se va încheia cu festivitatea de premiere, anunţă organizatorii.

„Această competiţie se doreşte a fi o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici în cadrul a două probe – descarcerarea din vehicule și acordarea primului ajutor calificat”, informează ISU Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.