Eveniment

ISU Teleorman caută voluntari

Monica DUMITRESCU

Persoanele care doresc să devină voluntari în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Al. D. Ghica” Teleorman se pot înscrie în programul “Salvator din pasiune”, care a fost reluat pe o perioadă nedeterminată şi fără limită de locuri.

Potrivit reprezentanţilor ISU, programul urmăreşte valorificarea şi susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar ş pentru prevenirea lor.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate de activitatea de voluntariat sunt: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infrancţiuni cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă; să nu fie angajat în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă; să nu fie angajat/ desfăşoare activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situaţii de urgenţă.

Dosarele de înscriere trebuie să cuprindă: cerere de înscriere; certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); copie după actul de identitate; aviz psihologic (nu adeverinţă) care va conţine din partea psihologului clinician un profil psihologic cu recomandări la finalul evaluării sau din partea psihologului cu competenţă în apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu precizarea apt sau inapt pentru activităţile în cadrul unui serviciu de urgenţă; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare – nu există un minim de studii de care persoana care doreşte să acceadă la programul de voluntariat trebuie să dispună; adeverinţă medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puţin două din următoarele criterii “nu se află în evidenţă cu boli cronice”, “apt pentru efort fizic de nivel mediu” şi “clinic sănătos”; acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Activitatea de recrutare (primire candidaţi, furnizarea cererilor de înscriere şi a acordurilor parentale doritorilor, primirea dosarelor candidaţilor, verificarea şi analiza acestora) se va face la sediul ISU “A. D. Ghica” (adresa: Str. Carpati, nr. 7, Alexandria).

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Mr. Dobre Cristian – Serviciul Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor, tel. 0247/311113, int. 27202.

One Comment

  1. Pai cine se duce voluntar moca ???Iei cu slarii de zeci de milioane si fraierii pentru ce ?????Sa le fac treaba lor ????Si iei sa bage banii in buzunar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.