Eveniment

ISU Teleorman așteaptă următoarea serie de „salvatori din pasiune”

Teleormănenii care vor să devină voluntari în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Al. D. Ghica” Teleorman se pot înscrie până joi, 01 noiembrie, în programul “Salvator din pasiune”, derulat la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman, următoarea serie de pregătire urmând să înceapă pe 1 noiembrie.

„Demersul are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializat în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor”, precizează ISU Teleorman.

În perioada activității desfășurate în cadrul inspectoratului, voluntarii vor dobândi cunoștințele necesare acordării primului ajutor medical de urgență, vor urma cursuri de specializare în cadrul centrelor de formare ale I.G.S.U., iar ulterior vor încadra autospecialele SMURD alături de pompierii profesioniști.

De asemenea, voluntarii vor fi implicați în activitățile desfășurate de serviciile profesioniste pentru situații de urgență, astfel că vor participa la promovarea campaniilor de conștientizare a populației derulate la nivelul I.G.S.U. prin distribuirea de ghiduri și pliante; vor participa la activități de instruire și educare preventivă a populației; vor completa echipajele de intervenție la misiunile de asigurare a măsurilor specifice din competență, fără grad ridicat de risc; vor sprijini activitățile de promovare a instituției, pe timpul organizării activităților de tip Porți Deschise sau Sărbătorirea Zilelor Armei.

Proiectul intitulat „Salvator din pasiune”, este structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analiza dosarelor şi încheierea contractelor de voluntariat.

Activitatea de recrutare (primire candidați, furnizarea cererilor de înscriere și a acordurilor parentale doritorilor, primirea dosarelor candidaților, verificarea și analiza acestora) se va face la sediul ISU „A. D. Ghica” Teleorman (adresa: Str. Carpati, nr. 7, Alexandria).

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la mr. Frunzaru George – Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, tel. 0247/311113, int. 27111.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.