Eveniment

ISU Teleorman, apel la cetățeni pentru a veni în ajutorul unei familii rămase fără acoperiș deasupra capului

Pompierii militari teleormăneni fac un apel către cetățenii județului, pentru a fi solidari cu o familie din Brătășani, comuna Trivalea Moșteni, rămasă fără acoperiș deasupra capului, în urmă cu o săptămână, după ce locuința le-a fost distrusă de flăcări în proporție de 90%.

Evenimentul nefericit a avut loc în noaptea de 22 spre 23 septembrie, la ora 23.49, când incendiul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria.

Din păcate, observarea cu întârziere a izbucnirii incendiului, cantitatea ridicată de materiale ușor combustibile și distanța foarte mare până în satul Brătășani au condus la extinderea rapidă a incendiului la întregul imobil și anexele din apropiere, focul fiind găsit generalizat la nivelul gospodăriei, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Pompierii alexăndreni au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, după aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, însă nu au reușit să salveze decât bunurile din două camere de locuit și casele din imediata apropiere. Pagubele înregistrate au fost foarte mari pentru o familie normală, respectiv de aproximativ 200.000 de lei, reprezentând acoperișul întregii locuințe, anexele învecinate și mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi, casa fiind recent renovată.

Din fericire, la acest eveniment nicio persoană nu și-a pierdut viața, însă acest lucru s-a datorat tatălui, care a reușit să o scoată pe fetița sa de numai șapte anișori, din casa cuprinsă de flăcări.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la o instalație electrică defectă, dintr-o anexă a locuinței.

Potrivit ISU Teleorman, în rândul salvatorilor din cadrul I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman s-a demarat deja o campanie umanitară pentru strângerea benevolă a unor sume de bani cu care familia să fie ajutată să-și reconstruiască o parte din locuință, însă un ajutor de nădejde va fi și cel acordat de cei care și-au dorit să îi sprijine efectiv cu „mâna de lucru” pe timpul lucrărilor.

Persoanele care vor să ajute familia greu încercată, îi pot contact pe proprietarii locuinței, Ursu Petru sau Ursu Georgeta, la numerele de telefon: 0747518479 și 0765419918.

„Vrem să facem precizarea că întreaga acțiune umanitară este dedicată unui tată care a reușit să-și salveze în ultimul moment fetița de 7 anișori, acesta punându-și în pericol viața și suferind răni grave din cauza incendiului, cât și pentru doi bunici de excepție care au grijă de micuță în cursul săptămânii, ea fiind înscrisă în clasa I, la școala din localitate. Ceea ce nu au reușit tatăl și bunicii fetiței, a fost salvarea casei de locuit și anexele gospodărești care au fost distruse de incendiu aproape în totalitate. Deoarece casa nu poate fi locuită în acest moment, ei au fost găzduiți de o vecină cu suflet mare, până ce situația va reveni, cât de cât, la normal”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Teleorman.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, familia are nevoie de ajutor, pentru a reuși să intre în iarnă cu un acoperiș deasupra capului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.