Eveniment

ISU Teleorman: Activități cu caracter festiv dedicate sărbătoririi Zilei Protecției Civile

Pentru sărbătorirea celor 87 de de ani de la înființarea Protecției Civile din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” Teleorman desfășoară, în perioada 26 februarie – 04 martie, o serie de activități ce au drept scop pregătirea populației pentru situații de urgență pe toate tipurile de risc existente la nivel județean, precum și amplificarea climatului de înţelegere de către diferite segmente ale publicului a activităţii desfăşurate de instituție, prin promovarea profesionalismului, devotamentului și curajului celor care îmbracă uniforma de pompier salvator.

În acest sens, la nivelul județului, întregul personal al unității va fi implicat în desfășurarea mai multor activități, respectiv: lecţii deschise şi exerciţii de evacuare în caz de cutremur/incendii la cât mai multe unităţi de învăţământ; organizarea unor puncte de informare preventivă cu tematică de protecţie civilă şi desfăşurarea de exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor, în zonele cu public numeros; afişarea materialelor de informare preventivă la sediile primăriilor, centrele de informare a cetăţenilor, în zonele de manifestare a tipurilor de risc, în centrele comerciale şi lăcaşele de cult, respectiv diseminarea indoor/outdoor a mesajului preventiv, cu implicarea autorităţilor locale; angrenarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență pentru a desfăşura activităţi preventive şi exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, în rândul comunităţilor din care fac parte.

De asemenea, în perioada 26 – 28 februarie, la nivelul subunităților de intervenție vor fi organizate activități de tipul „Ziua Porților Deschise”, pe timpul cărora cetățenii vor putea cunoaște tehnica de intervenţie, pot participa la exercițiile demonstrative executate de salvatorii teleormăneni și se pot înscrie la concursurile cu tematică de protecţie civilă.

Pe de altă parte, cu sprijinul Asociației Sportive a Pompierilor din România – Filiala Teleorman, vor fi organizate competiții sportive la minifotbal și tenis de masă, sub egida „Cupa Primăverii”, la Centrul de Pregătire al Pompierilor din municipiul Alexandria.

Vineri, 28 februarie, de Ziua Protecției Civile din România, la Detașamentului de Pompieri Alexandria va fi organizat un ceremonial militar în cadrul căruia vor fi prezentate mesajele autorităților locale, județene și centrale, precum și festivitatea de avansare în gradul următor, înainte de termen, a cadrelor militare care au obținut rezultate foarte bune în activitate. Ceremonialul se va încheia cu prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea subunității și realizarea de execiții demonstrative pentru toți cei care doresc să participe la eveniment.

Activitățile derulate cu ocazia Zilei Protecției Civile se vor încheia pe 4 martie, când va avea loc un simpozion organizat de ISU Teleorman în noul campus școlar din Zimnicea, pentru a comemora cel mai mare cutremur produs în România, în 4 marie 1977, cutremur care a afectat județul Teleorman, în special orașul Zimnicea. La simpozion sunt așteptați cetățeni, cadre didactice și elevi, iar activitatea se va încheia cu prezentarea adăpostului de protecție civilă din cadrul unității de învățământ, expoziție cu tehnica de intervenție și exerciții demonstrative.

Tinerii salvatori teleormăneni, în practică la ISU Teleorman

Șapte studenți ai Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul București își desfășoară stagiul de practică în cadrul ISU Teleorman, timp de patru săptămâni, începând de luni, 10 februarie, aceștia fiind prezentați de conducerea instituției joi, 20 februarie, într-o conferință de presă.

Cu sprijinul și sub îndrumarea tutorilor profesionali, tinerii salvatori vor ocazia să intre în contact cu situația operativă și își pot dezvolta pregătirea prin îmbinarea cunoștințelor teoretice dobândite cu aspectele practice. Dintre cei șapte studenți, doi sunt în an terminal, anul IV, doi sunt în anul II la Facultatea de Pompieri și trei sunt la început de drum, în anul I.

Cei șapte tineri salvatori au explicat, în cadrul conferinței, de ce au ales meseria de pompier, motivele lor variind de la atracția pentru uniformă, până la noblețea profesiei.

Tinerii interesați să devină cadre militare, ofițeri, maiștrii militar sau subofițeri, se pot adresa Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman care recrutează anual candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.