Eveniment

ISU Teleorman a operaționalizat o ambulanță SMURD la Garda de Intervenție Furculești

Vineri, la Garda de Intervenție Furculești, s-a desfășurat ceremonialul militar-religios de operaționalizare a unei ambulanțe SMURD, subunitate care deservește 7 localități din zonă, cu aproximativ 16.000 de cetățeni – Bogdana (cu satele Bogdana, Ulmeni, Broșteanca), Furculești (cu satele Furculești, Spătărei, Moșteni, Voievoda), Piatra, Lisa (cu satele Lisa și Vânători), Crângu (cu satele Crângu și Secara), Dracea (cu satele Dracea, Slata și Florica) și Viișoara.

“Am promis că vom fi M.A.I. aproape de cetățeni și ne ținem de cuvânt! Pompierii militari teleormăneni sunt primii care intervin în ajutorul semenilor în caz de incendii, explozii, inundații, fenomene meteorologice periculoase, salvări din medii ostile vieții și accidente rutiere, asigurând și acordarea primului ajutor calificat persoanelor rănite atunci când este nevoie”, informează reprezentanții ISU Teleorman.

Decizia înființării unui echipaj SMURD la această subunitate de intervenție s-a luat, conform ISU Teleorman, pe baza analizării situației operative din ultimii ani, în urma căreia s-a constatat că salvatorii au fost solicitați să intervină la tot mai multe accidente rutiere, produse pe DN 52, DN 51A și DJ 658, a numeroaselor urgențe medicale preluate din această zonă a județului și a faptului că timpul de răspuns la intervenție va scădea considerabil, la doar câteva minute. De exemplu, dacă o situație de urgență din localitatea Bogdana avea un timp mediu de răspuns de circa 20 de minute, acum, odată cu operaționalizarea acestui serviciu, cetățenii vor avea asigurată intervenția în mai puțin de 10 minute.

Garda de Intervenție Furculești, care va avea de astăzi o ambulanță SMURD și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, dintre care una echipată cu accesorii specifice pentru descarcerare, va fi încadrată cu 21 de pompieri, cu competențe de paramedici, toți având cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din țară.

Totodată, “Garda de Intervenție Furculești este rezultatul implicării autorităților locale, județene, a operatorilor economici și a oamenilor din această zonă, fapt pentru care le mulțumim pentru toate demersurile pe care le-au realizat în vederea operaționalizării acestei subunități de intervenție, care acum va fi mult mai aproape de oameni, în momentele dificile. Pe această cale, îi asigurăm pe cetățeni că salvatorii noștri sunt mobilizați permanent pentru a gestiona în mod profesionist și eficient toate evenimentele care le pot pune în pericol viața ori bunurile materiale!”, a mai transmis sursa citată.

Prezent la eveniment, prefectul Haralambie Epure a declarat că apreciază decizia luată de ISU Teleorman de înființare a unui echipaj SMURD în cadrul subunității Furculești și le-a transmis putere de muncă pompierilor-paramedici: “Am participat astăzi la ceremonialul militar-religios de operaționalizare a unei ambulanțe SMURD în cadrul Gărzii de Intervenție Furculești.

Nu poate fi decât îmbucurător faptul că, începând de acum, aproximativ 16.000 de cetățeni se vor putea baza pe intervenția mult mai rapidă a echipajelor de paramedici în situații de urgențe medicale. Este vorba de locuitorii din 7 comune – Bogdana, Furculești, Piatra, Lisa, Crângu, Dracea și Viișoara – pentru care timpul de intervenție va scădea în mod simțitor, la doar câteva minute.

Apreciez hotărârea ISU Teleorman de a înființa un echipaj SMURD la subunitatea Furculești, având în vedere numeroasele accidente rutiere produse în ultima perioadă pe drumurile naționale 52, 51A sau pe drumul județean 658 și în cazul cărora timpii de intervenție erau destul de lungi.

Le doresc celor 21 de pompieri, cu competențe de paramedici, care își vor desfășura activitatea aici, multă putere de muncă, multă sănătate și să aibă parte de cât mai puține evenimente nedorite!”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.