Eveniment

ISU Teleorman: 17 localități din județ au în dotare autospeciale de intervenţie, din care 14 autospeciale sunt funcționale și numai 4 sunt înmatriculate

Potrivit normelor legale în vigoare, unitățile administrativ teritoriale au obligația să înființeze servicii voluntare pentru situații de urgență, prin consiliul local, la propunerea primarului și cu avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,A. D. Ghica” al Județului Teleleorman.

La nivelul județului, 71 de localități trebuie să constituie serviciu voluntar de tip V1 fără autospecială de stingere cu apă și spumă în timp ce alte 22 de localități trebuie să constituie servicii de tip V2 care să aibă în dotare o autospecială de stingere cu apă și spumă, se arată într-o informare a Inspectoratrului pentru Situații de Urgență.

Potrivit sursei citate, 17 localități din județ au deja în dotare autospeciale de intervenţie, din care 14 autospeciale sunt funcționale și numai patru autospeciale sunt înmatriculate, respectiv cele de la Balaci, Olteni, Siliștea Gumești și Vârtoape.

Pe de altă parte, se mai arată în informarea ISU, localitățile Plopii Slăvitești, Călmățuiu, Gălăteni, Poeni, Scurtu Mare, Băbăița, Frăsinet, Dobrotești, Tătărăști de Jos și Pietroșani trebuie să achiziționeze câte o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență au dobândit calificarea specifică, în urma participării la programul de formare profesională în ocupaţia de şef serviciu voluntar pentru situaţii de urgență în 31 de localități. Au fost primite, totodată, nouă solicitări pentru emiterea avizelor privind numirea în funcţia de şef SVSU, fiind emise cele nouă avize pentru localităţile Zimnicea, Lunca, Scurtu Mare, Moşteni, Blejeşti, Vârtoape, Botoroaga, Săceni și Brânceni.

De asemenea, au fost depuse 12 solicitări pentru emiterea avizelor de înfiinţare pentru serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, dintre care nouă au fost respinse, o solicitare este în lucru şi au fost emise două avize de înfiinţare şi două avize pentru sectorul de competenţă pentru serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă  la localitățile Vârtoape și Lunca.

De la începutul anului, au fost verificate nouă servicii voluntare pentru situații de urgență și au fost aplicate trei amenzi contravenționale în cuantum de 15.000 lei și cinci avertismente, se mai arată în informarea ISU Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.