Eveniment

Istoria neamului românesc este ea însăşi o lecţie de viaţă, de voinţă şi de iubire!

În întâmpinarea Zilei Naţionale a României, elevii Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” au dovedit, vineri (28 noiembrie), că istoria poate fi o lecţie de viaţă pentru fiecare om, că educaţia iubirii de ţară se învaţă încă din copilărie.

Dornici să trăiască momentele de care înaintaşii lor au avut parte, elevii – însoţiţi de dascălii lor – au îmbrăcat cu mândrie costumele populare ale părinţilor, bunicilor şi chiar ale străbunicilor, au realizat o expoziţie cu obiecte – unicat, vechi de peste o sută de ani, dar şi-au expus şi trăirile în desene sugestive, marcând în felul acesta însemnătatea Marii Uniri.

Domnii profesori de istorie, Pinţur Luminiţa şi Geambaşu Ionel, au subliniat, prin câteva alocuţiuni, importanţa evenimentului, spunându-le copiilor că adevărata lecţie de istorie se trăieşte, fiind o dovadă a voinţei şi a iubirii, explicându-le rolul pe care înaintaşii l-au avut pentru formarea României Mari.

Împodobindu-şi clasele de sărbătoare, arborând drapele tricolore, elevii au vibrat la acordurile Imnului Naţional, au cântat şi au transmis prin atitudinea lor mândria de a fi români. Istoria a fost cea care i-a unit totodată într-o horă a prieteniei, a cinstei şi a bucuriei.

istoria 4istoria 3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.