Politic

Isprăvile haiduceşti ale fostului primar Emil Picu – Decoraţiuni de Crăciun la suprapreţ pentru una dintre cele mai sărace comune din Teleorman

Carmen Dumitrescu

În comuna Pietroşani, oamenii trăiesc greu. Dar nu suficient de greu, se pare, pentru ca fostul primar al localităţii, Emil Picu, să se fi gândit de două ori înainte de a cheltui banii publici. Ba chiar am putea crede, văzând modul în care s-au cheltuit banii, că primarul Picu trăia într-o lume paralelă, motiv pentru care nu a simţit nici cel mai vag resentiment atunci când a început să treacă la achiziţii absolut inutile în schimbul unor sume nejustificat de mari.

Dacă în materialul anterior am prezentat maniera în care Picu înţelegea să administreze cheltuielile de funcţionare ale instituţiei pe care a condus-o, în mandatul 2008 – 2012, acum vom vedea care au fost investiţiile pe care acesta le considera semnificative pentru bunăstarea oamenilor din comuna sa. Şi, pentru că nimic nu poate înlocui estetica unei comune, fostul primar s-a gândit că, de Crăciun, trebuie să le ofere oamenilor din comuna sa decoraţiuni specifice sezonului de cea mai bună calitate. O calitate cuantificată la… 35.000 lei. Da, e posibil ca suma să pară astronomică pentru nişte globuleţe şi instalaţii colorate, dar probabil fostul primar a văzut sensul acestei investiţii şi şi-a luat foarte în serios misiunea de a-şi înfrumuseţa unitatea administrativ-teritorială cu prilejul celei mai importante sărbători din an. În contractul semnat cu firma furnizoare nu e specificat clar în ce au constat decoraţiunile, nici numărul lor, ca să ne putem explica în vreun fel valoarea semnificativă a achiziţiei. Pe data de 29 martie, Picu a plătit o primă tranşă din costul decoraţiunilor respective, în valoare de 9.500 de lei şi pe 30 martie, adică chiar a doua zi, a mai plătit, 4.320 de lei. Desigur, s-au mai plătit şi alte tranşe, mai mici, din suma totală, dar, din păcate, în timpul mandatului său, fostul primar din Pietroşani n-a reuşit să achite integral costurile respective. Suma rămasă trebuie să fie achitată de actualul primar, care, neavând nici bani şi nefiind convins de faptul că investiţia a fost justificată, refuză acum să plătească banii rămaşi firmei furnizoare. Iar isprăvile lui Emil Picu nu s-au oprit aici, pentru că şi alte achiziţii la suprapreţ au fost realizate în cursul mandatului său, documentele fiind extrem de relevante în această privinţă. De aceea, vom reveni cu detalii şi asupra altor elemente interesante din activitatea administrativă a lui Emil Picu în ediţiile următoare ale cotidianului nostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.