Social

ISJ Teleorman organizează o nouă simulare a Bacalaureatului

bacalaureatÎncepând de miercuri, 17 aprilie, elevii teleormăneni din clasele terminale de liceu sunt chemaţi la o nouă simulare a examenului de Bacalaureat, a doua organizată anul acesta. Conform calendarului ISJ, miercuri, 17 aprilie, se va desfăşura proba la limba şi literatura română pe care o vor susţine toţi elevii, indiferent de profilul şi specializarea de la care provin. Următoarea probă, cea la matematică sau istorie, în funcţie de profilul şi specializarea candidaţilor a fost programată pentru vineri, 19 aprilie. Spre deosebire de prima sesiune a simulărilor bacalaureatului din acest an, de data aceasta, elevii vor susţine şi cea de-a treia probă, respectiv cea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită, aceasta fiind programată pentru data de 17 mai. Subiectele nu vor mai fi elaborate la nivelul unităţii de învăţământ ca în prima sesiune ci, potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, vor fi aceleaşi subiecte în toate unităţile de învăţământ liceal din judeţ.

La prima sesiune a simulării bacalaureatului din acest an, organizată la sfârşitul lunii februarie, în Teleorman rezultatele au fost foarte slabe, doar aproximativ o treime dintre participanţi reuşind să obţină note de trecere la ambele probe susţinute.

Niciun elev de la Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria (Rulmentul) şi Colegiul Tehnic “Praporgescu” Turnu Măgurele nu a reuşit să obţină cel puţin nota cinci la matematică. Promovabilitate sub 3% la matematică s-a înregistrat şi la Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele, Colegiul Tehnic “A. Saligny” Roşiorii de Vede şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”. De altfel, la toate liceele din Teleorman rezultatele la matematică la simularea Bacalaureatului au fost slabe. Cel mai mare procent de promovabilitate, de aproape 50%, a fost obţinut de Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, pe locul al doilea situându-se Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele cu 44,32%, iar pe locul al treilea Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca cu promovabilitate 43,28 la matematică, devansând unităţi de învăţământ ca Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional “A. D. Ghica”, Liceul Teoretic “Marin Preda” sau Colegiul Naţional “Anastasescu” de la care se aşteptau rezultate mai bune. Ierarhia nu este totuşi obiectivă atâta vreme cât subiectele nu au fost aceleaşi, fiecare unitate de învăţământ având propriile subiecte.

La limba română, lucrurile au stat un pic mai bine. La niciun liceu promovabilitatea nu a fost zero, însă şi aici trei dintre ele înregistrând promovabilitate sub 3%, Colegiul Tehnic “Praporgescu” din Turnu Măgurele fiind şi la această disciplină pe ultimul loc cu o promovabilitate de doar 0,96%. La simularea la Limba şi literatura română Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele a obţinut cele mai bune rezultate, respectiv un procent de promovabilitate de 87,33%. Pe locul al doilea s-a clasat Seminarul Teologic “Sf. Calinic Cernicanul” din Turnu Măgurele cu un procent de 78,94%, iar pe locul al treilea, cu 73,36%, Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din Alexandria. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.