Social

ISJ a programat simulările examenelor naţionale

În toate unităţile de învăţământ liceal din Teleorman vor fi organizate simulări ale examenului de bacalaureat în conformitate cu precizările Planului de măsuri remediale în vederea îmbunătăţirii rezultatelor la examenele naţionale la nivelul judeţului. Simulările de vor desfăşura în două sesiuni la sfârşitul lunii februarie 2013 şi jumătatea lunii aprilie. În prima sesiune elevii din clasele terminale de liceu vor susţine simulare la limba şi literatura română pe 22 februarie 2013 şi la matematică/istorie pe 28 februarie 2013, iar în cea de-a doua sesiune proba la limba şi literatura română a fost programată pentru 17 aprilie, urmând ca proba la matematică/istorie să aibă loc pe 19 aprilie iar cea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită să aibă loc pe 17 mai.

Şi elevii din clasele a VIII-a vor susţine simulare a Evaluării Naţionale la limba şi literatura română şi matematică tot în două etape. Prima etapă se va desfăşura pe 13 februarie la limba şi literatura română şi pe 15 februarie la matematică, iar cea de-a doua pe 24 aprilie la limba şi literatura română respectiv 25 aprilie la matematică.

Rezultatele înregistrate anul trecut în Teleorman la bacalaureat în Teleorman au fost dezastruoase. Cu un procent de promovabilitate de aproximativ 30%, judeţul s-a clasat pe penultimul loc la nivel naţional. Nici la Evaluarea Naţională Teleormanul nu a stat mai bine, mulţi dintre candidaţi obţinând medii mai mici decât 5, însă la acest examen nu s-a pus problema promovabilităţii, liceele oferind locuri suficiente pentru toţi absolvenţii de gimnaziu. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.