Eveniment

Irina Loghin va susţine un recital la Alexandria în cadrul Festivalului “Pe deal la Teleormănel”

irina loghinMonica DUMITRESCU

Ediţia a 45-a a Festivalului-concurs naţional de muzică populară românească “Pe deal la Teleormănel” se va desfăşura la Alexandria începând cu 15 octombrie.. La concursul de muzică populară din cadrul acestui festival pot participa solişti vocali amatori din toată ţara, mesageri autentici ai zonelor pe care le reprezintă, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 35 ani care vor trece de preselecţia ce va avea loc în ziua de 15 octombrie. Concursul se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alexandria în ziua de 16 octombrie 2014, începând cu orele 19.00, iar Gala laureaţilor va avea loc în data de 17 octombrie 2014, de la aceeaşi oră, pe o scenă amplasată în aer liber, în cadrul “Târgului de toamnă”.

Acompaniamentul concurenţilor va fi susţinut de Orchestra Ansamblului “Burnasul”, al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Teleorman, condusă de maestrul Adrian Grigoraş – dirijorul Orchestrei Radio România.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artisitice, specialişti în domeniul cercetării culturii şi tradiţiei populare.

Festivalul se va integra şi anul acesta într-o manifestare mai amplă intitulată “Toamna teleormăneană” şi dedicată sărbătoririi recoltelor şi a producătorilor

În afara concursului, organizatorii au pregătit pentru alexăndreni concerte de muzică populară-etno, rock, pop şi dance susţinute de vedete naţionale. Astfel sââmbătă, 18 octombrie, pe scena din faţa Casei de Cultură din Alexandria se va desfăşura un concert de muzică populară-etno. Irina Loghin, Sylvie, Uni K, Ion Drăgan şi Iulia Mihai vor susţine recitaluri în faţa publicului alexăndrean. Duminică, 19 octombrie, vor susţine recitaluri Pact by Leo Iorga&Adi Ordean, Bandidos, Karma, Marius Bălan şi Octavian Broşteanu. Spectacolele vor fi prezentate de Iulian Niculae alias Jul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.