Eveniment

IPJ Teleorman: Recomandări pentru călătorii în siguranță

La această oră, traficul se desfășoară în condiții normale, în județul Teleorman.

Polițiștii teleormăneni vă recomandă să vă planificați din timp călătoriile, să vă interesați de condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să adaptați viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, ținând cont de condițiile meteo, polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu mare atenție și viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire și pe timpul zilei, iar fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. De asemenea, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculul din față pentru a putea opri în condiții de siguranță, putând evita astfel producerea de accidente rutiere.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.

Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare.

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar.

Informații complete din trafic: http://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.