Politic

Iohannis a câştigat alegerile în doar 11 comune din Teleorman

DSC04643Monica DUMITRESCU

Câştigător la nivel naţional, Klaus Iohannis a obţinut un procent destul de mic în Teleorman, sub aşteptările liderilor locali ai ACL, care sperau un 39%. Potrivit numărătorii ACL Teleorman, la nivelul judeţului Iohannis a obţinut un procent de doar 36,3%, în timp ce candidatului PSD Victor Ponta i-au revenit 63,7% din sufragii. În doar 11 localităţi teleormănene, toate din mediul rural, candidatul ACL a reuşit să obţină majoritatea voturilor alegătorilor. Este vorba despre comunele Cosmeşti (69,3%), Moşteni (60,5%), Suhaia (59,2%), Siliştea (57,1%), Vârtoape şi Buzescu (56,9%), Plosca şi Mereni (54,4%), Lisa (53,7%), Viişoara (53,4%), Tătărăştii de Sus (52,8%). În restul localităţilor teleormănene candidatul Victor Ponta a fost preferatul votanţilor. Cel mai mare procent obţinut de Victor Ponta în Teleorman a fost în comuna Vedea, unde 88,6% dintre alegători a optat pentru acesta. În alte şase comune teleormănene, peste 80% dintre alegători au optat pentru Victor Ponta: Băbăiţa, Bragadiru, Conţeşti, Gratia, Olteni şi Rădoieşti. Conform numărătorii ACL, în municipiul reşedinţă de judeţ au optat pentru Klaus Iohannis 42,7% dintre alegători, în timp ce 57,3% l-au votat pe Ponta. La Turnu Măgurele Iohannis a obţinut 41,5% din voturi, iar Ponta 58,5%. La Roşiorii de Vede, 39,4% dintre alegători au votat cu Iohannis şi 60,6% cu Ponta, la Videle 46,3% au votat pentru Iohannis şi 53,7% pentru Ponta, iar la Zimnicea doar 32,6% dintre alegători l-au creditat pe Iohannis în timp ce majoritatea voturilor, 67,4% au mers către Ponta.

3 Comments

  1. La zimnicea a fost turism electoral stiu din presa.Au folosit politia pentru intimidara anumitor persoane.Mai mult am asistat in campanie cind o femeie incerca in piata sa vinda 3 felii de brinza si a intimidat o sa plece caci sotul ei era la acl.s a monopolizat zona sa tina toti ciocul mic sa nu gasesti job daca pierzi jobul.Una peste alta vor fii blestemati de catre proprii copii ca au sustinut comunismul.Leau pus asfalt trotuare dar degeaba in ograda lor e saracie pe care ei si au aleso.sper sa se trezeasca intro zi .

  2. Emile, nu sunt toti cretini in Teleorman, sunt controlati de primarii psd-isti.

  3. Slava Domnului ca nu exista doar „Republica Teleorman” si au fost destui in tara care sa contrabalanseze cretinii din Teleorman!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.