Eveniment

Ioan Niculae mai are de aşteptat. Tribunalul Dâmboviţa a amânat pronunţarea privind eliberarea sa condiţionată

Patronul Interagro rămâne în spatele gratiilor cel puţin până în a doua jumătate a lunii ianuarie, după ce luni, 8 decembrie, Tribunalul Dâmboviţa a amânat pronunţarea privind eliberarea condiţionată a omului de afaceri Ioan Niculae pentru data de 22 ianuarie 2016.

Termenul a fost dat pentru a se oferi posibilitatea Penitenciarului Găeşti să explice instanţei care au fost motivele care au stat la baza declarării celor cinci cărţi scrise de Ioan Niculae drept lucrări ştiinţifice.

De la încarcerarea sa, în 2 aprilie, Ioan Niculae a făcut trei cereri de eliberare condiţionată, în luna iunie, în luna august şi cea de-a treia, în octombrie, care i-a şi fost aprobată. În cererile de eliberare, omul de afaceri a adus în sprijinul solicitării sale faptul că a scris nu mai puţin de cinci cărţi în penitenciar, în cele aproape şase luni de detenţie.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, pe 2 aprilie 2015, la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul “Mită la PSD”.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu şi omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Pentru a putea cere eliberarea condiţionată, el ar fi trebuit să execute o treime din pedeapsă, adică 304 zile. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Care sunt titlurile cartilor scrise de domnul Ioan Nicolae , cand si unde a avut loc lansarea lor?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.