Sport

Invitații pentru teleormăneni la partida de Cupa FED dintre România și Belgia

Federația Română de Tenis pune la dispoziția fiecărui club afiliat, câte două invitații pentru fiecare dintre cele două zile ale întâlnirii de Fed Cup România – Belgia, contând pentru primul tur al Grupei Mondiale II. Cluburile interesate de rezervarea invitațiilor sunt rugate să trimită un e-mail pe adresa abadea@frt.ro, în atenția d-nei Anca Badea, până la data de luni, 16 ianuarie 2017. Invitațiile rezervate vor putea fi ridicate de la Centrul Național de Tenis, situat în Bd. Pierre de Coubertin nr. 11, București, înainte de prima servă a partidei, sau sâmbătă, 11 februarie 2017, între orele 8:30 – 10:00, de la Sala Polivalentă din București – de către cluburile din București sau provincie. Netrimiterea cererilor de rezervare până la data de 16 ianuarie 2017 reprezintă renunțarea la cele două invitații acordate gratuit la acest eveniment.

Conform site-ului oficial al Federației Române de Tenis, județul Teleorman are patru cluburi afiliate la această instituție: CSS Alexandria, CSS Roșiorii de Vede, ACS Tenis Club Edma Alexandria și ACS Spartan Roșiorii de Vede. Toate acestea beneficiază, la cerere, de câte două invitații gratuite pentru a asista la partida cu Belgia, care va avea loc la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din București, în perioada 11-12 februarie.

Mai trebuie menționat că la cârma selecționatei feminine a României a fost instalat recent, în funcția de căpitan-nejucător, celebrul tenisman Ilie Năstase. Acesta va fi asistat de către un nume cunoscut teleormănenilor, Alina Tecșor, care a îndeplinit rolul respectiv înainte de decizia anunțată.

Pe de altă parte, remarcăm faptul că în deceniile 7 și 8 din secolul trecut, ziarul Teleormanul a relatat constant, în notă personală, performanțele obținute de legendarii componenți ai echipei naționale de Cupa Davis, Ion Țiriac și Ilie Năstase. Ei au jucat de trei ori cu ”Salatiera de argint” pe masă, ajungând în finală în 1969, 1971 și 1972, toate pierdute contra selecționatei americane. Într-un număr viitor, vom aborda un subiect de sensibilitate istorică, în care vom vorbi despre o legătură care s-a stabilit odinioară, între Ilie Năstase, în perioada sa de glorie, și județul Teleorman. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.